Doğru Olmak ve Odaklı Yaşam

Doğru sözler söylemek ve dürüst olmak demek pek çok işine gelen durumdan vazgeçmek olarak gelebilir size. Gerçeklerden kaçma alanlarını arttırıp darbelerden kaçmak için mükemmel bir ortam hazırlıyor yalanlar. Peki ya neden yasaklanmıştır bunlar?

İnsan her anı bir kere yaşamaktadır. Geçmişe dönüp ben şunu yapsaydım yada yapmasaydım deseniz de değiştiremezsiniz.

Yalan söylediğinizde kendi gerçekliklerinizden kaçıyorsunuz. İlk başta önemsiz ve günü kurtaran bir sözün verdiği kolaycılık ileri dönemlerde abartı biçimde size bağımlılık yapabilme potansiyeline sahiptir.

Ülkemizdeki en büyük problemlerden birisi bahanelerin arkasına sığınma durumudur. Sonra ülkemizde neden tembellik var, neden böyle yalan dolan sarmış etrafımızı diye boşuna düşünüp duruyoruz. Sorunun temeli yine bizde çünkü.

Bazı insanlar korkudan yalan söyleyebilir ve bu durum vücudun verdiği tepkiden olduğu için bilerek yapmazlar. Fakat kolaya kaçma durumu bilinçli bir durumdur.

Düşünelim şimdi.

Sizi yolda üç kişi arıyor.

Birisine ben Ankara otobanında 300 km ile gidiyorum diyorsunuz. İkincisine Trabzonda yaylada çayır çimen dolaşıyorum diyorsunuz ve üçüncüsüne de Antalya’da kumsalda güneşleniyorum diyorsunuz.

Siz de o Sırada Fatih Sultan Mehmet Köprüsü trafiğinde 2 saattir tıklım tıklım ilerliyorsunuz.

Şimdi soruyorum Siz gerçekte neredesiniz?

Herkese göre siz farklı yerdesiniz. Manevi konum olarak hiç bir yerdesiniz. Diyelim Antalyada olan arkadaşı ile konuşsa üçüncü kişi ve o arkadaşı sizi arasa orada göremeyecek. Yani bir hiçi orada zannediyor. Ve siz ona göre olduğunuz konumda yoksunuz.

Bu durum html kodları ile uğraşan insanlar açısından şöyle anlatılabilir.

Döngüde kod bulunamadı. İterasyon durdurulmak zorunda kaldı.

veya bir sayfaya farklı yönlendirme kodu yazın.

Sayfa 404 hatası alır ve sayfa görüntülenemiyor durumuna ulaşırsınız.

Doğru olmak demek kendini farklı insanlara da tanımlama yapmak demektir. Siz başkaları tarafından onaylanarak orada olduğunuzu Şehadet ettiriyorsunuz.

Yalan söylemek korkaklık göstergesidir. Başkaları ile iletişimde buradayım deme cesareti veya şunu yapıyorum deme cesareti yoksa insanın o zaman bir sorun vardır yaşamında halletmesi gereken.

Lam-ı cim-i yok bunun.

Korkaklık diye bu işi genellediğimde işin ciddiyetini kaçırmamanız gerekiyor. Kendi yaptığınız şeyi de onaylamadığınızı da gösterir yalan.

Bir insan kendisinden emin bir iş yapıyorsa yalan söyler mi? Hayır.

O yüzden sizler iyi düşünün derim. Bir insan olarak bazen bedensel olarak istemeden yaptığınız halde yalan yerine doğruyu kendinize alışkanlık etmeye çalışırsanız dünya daha doğru bir yer olacaktır.

Doğru söylediğinizde tüm size gelecek etkiler de size doğrudan gelecektir. Sizinle ilgilenen iyi enerjileri de bir potada ve üzerinizde toplamak için ideal bir durum.

Tabi negatif enerji çekeceğinizi ve herkesin nefretini kazandığınızı düşünüyorsanız o zaman problem sizdedir kendinizi değiştirmedikçe zaten yalan söylemeniz de doğru olmanız da mana ifade etmez.

Sıkıntılı insanların size bu enerjilerini yollayacağını düşünüyorsanız:

  • Değiştirmeye çalışın onun durumunu ve en azından çalışın.
  • Eğer bu durum değiştirilemez veya kronik bir haldeyse uzmanlara gitmesi için uğraşın.
  • Eğer ki değiştirmeniz gereken ilişkiniz ve o da bunu ikiniz de farklı düşünüyorsanız yapacak bir şey yok ortada zaten iki kişi istemedikçe yapacak bir şey yok. İlişkiyi kesin.

Yani doğru olmak da dürüst olmak da mü’min veya müslüman için gerçekten de önemli bir tamamlayıcı öğedir. Bu sıfatlara sahip değilseniz bile ahlaklı bir toplumda huzurlu bir yaşam için gerekli temel taşlardan birisidir.

Umarım dürüst ve her şeyi söyleyebilecek cesarete sahip insanlar olabiliriz. Çünkü toplum olarak buna çok ihtiyacımız var.

Yorum bırakın